Ruokaisa, suolainen piirakka
on hyvä perjantai-illan eväs - se ei ole ihan perus arkiruokaa muttei myöskään
vaadi kovin suuria ponnisteluja keittiössä.
Tämä savulohipiiras on yksi
suosikkini suolaisista piirakoista. Täytettä on reippaasti, joten piiras on
ihanan mehevä. Tällä ohjeella olen tehnyt piirakkaa jo vuosia. Toisinaan teen
pohjan valmiista piirakkataikinasta, toisinaan taas teen pohjan itse. Tällä
kertaa tein ruispohjan, joka sopikin mielestäni hyvin juuri
lohipiirakkaan.
Savulohipiirakka
Pohja
3
dl vehnäjauhoja
1
1/2 dl ruisjauhoja
1/2
tl suolaa
150
g voita tai margariinia
1/2 dl kylmää vettä
Täyte
300 g kylmäsavulohta
purjosipuli
ruukku tuoretta tilliä
2 dl juustoraastetta
puolikkaan sitruunan mehu
2,5 dl kermaa
3 kananmunaa
paistamiseen öljyä
(sitruunapippuria)
Sekoita
jauhot ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon margariini ja nypi sekaisin.
Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuokaan
(halk. noin 30 cm). Paloittele lohi.
Halkaise ja pese purjot. Pilko ne ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää pannulle
paloiteltu lohi ja silputtu tilli. Hauduta hetki ja lisää sitruunan mehu sekä
halutessasi hieman sitruunapippuria. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle.
Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle
juustoraastetta. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30
minuuttia.
Näillä eväillä
viikonloppuun! :)
Kiitos hyvästä ohjeesta! Tätä on pakko tehdä:)
VastaaPoistaOllapa hyvä :)
PoistaVaikuttaa herkulliselta.
VastaaPoistaNäyttääpä herkulta! Nams! :P
VastaaPoista