Meidän pääsiäiseemme kuului mummolointia, ulkoilua ihanassa aurinkoisessa säässä, ystäviä ja herkuttelua. Pikkuneidin juhlapyhiin on kuulunut myös tutittoman elämän opettelemista, joka *kopkop* on sujunut yllättävän hyvin.
Pääsiäisreissusta kotiuduimme eilen ja suurena rahkapiirakkafanina jääkaappiimme oli ilokseni jäänyt purkki rahkaa ja muita tarpeita. Pääsiäistä ajatellen resepti tulee vähän myöhään, mutta koska itse teen rahkapiirakkaa lähes ympäri vuoden, tallennan ohjeen myös tänne blogiin. Pohja on tehty Myllyn Paras -murotaikinaohjeella ja täyte on muunnelma monesta kokeilemastani. Piirakkaan voisi toki laittaa myös persikoita tai muita vastaavia, mutta itse tykkään tällaisesta versiosta eniten.
Rahkapiirakka
Pohja:
·
125g voita
·
1½ dl sokeria
·
1 kananmuna
·
2½dl vehnäjauhoja
·
2 tl vaniljasokeria
·
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja
lopuksi kuivat aineet. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin
halkaisijaltaan 24 cm olevaa vuokaa.
Täyte:
·
250 g maitorahkaa
·
2 dl vispikermaa (tai tuorejuustoa tai muuta, mitä jääkaapista löytyy..)
·
3 kananmunaa
·
½ dl sitruunan mehua
·
yhden sitruunan kuori raastettuna
·
3/4 dl sokeria
·
2 tl vanilliinisokeria
Sekoita täyteaineet keskenään
ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.
Tänään ehdin taas hieman ommellakin, mutta niistäpä kerron ehkä myöhemmin lisää.
Huomenna palataan taas arkeen! :)
Oi, että näyttää herkulliselta. Kuitenkin pitää taas pääsiäisen jälkeen alkaa hiilihydraatiton viikko jos kaksikin.
VastaaPoistaKurkkaa uusin arvonta blogissani.