torstai 31. heinäkuuta 2014

Kirsikkasatoa!

Sain vuosi sitten äitienpäivänä lahjaksi kirsikkapuun, jonka istutimme pihamme aurinkoisimpaan paikkaan. Puu on kasvanut vuodessa ihan hurjasti, ja jo ensimmäisenä kesänään se teki neljä kirsikkaa. Tänä kesänä kasvu on jatkunut, ja viimeisen viikon aikana olemme saaneet joka päivä kerätä kourallisen kirsikoita. Puutarhamme ei vielä tuota satoa kovinkaan paljon, ja siksi ilo näistä ensimmäisistä onkin kovin suuri!Jos nyt joku pohtii kirsikkapuuvalintaa täällä Keski-Suomessa, niin kerrottakoon, että meidän tähän asti hyvin menestyneen lajikkeemme nimi on Sikkolan kuulasmarja, joka on alkujaan kotoisin Laukaasta ja siksi menestyy hyvin tällä yöhykkeellä. Kirsikat puussa ovat melko pieniä ja hapahkoja, mutta mielestäni yllättävän hyviä! Suosittelen! :)


4 kommenttia:

 1. Ompas suloisia! Oman puun sato on kyllä aina niin maukasta ja ilahduttavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva saada satoa omasta puutarhasta. Ehkä tulevina kesinä saadaan jo lisää :)

   Poista
 2. Meillä kirsikka teki vain muutaman kirsikan. Toki asun vielä pohjoiseen päin teidän leveysasteilta. Tuo raparperimehu vaikutti hyvälle, niitä olisi täällä itselläkin vielä puutarhassa vaikka kuinka kasvamassa siis raparperiä. Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän lajiketta sinun puusi on ja milloin se on istutettu? Tämä on kyllä ollut ihan mahtava lajike, sen pitäisi menestyä aika pohjoisessakin. :) Kiva kun löysit blogiini!

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...