maanantai 7. heinäkuuta 2014

Syntymäpäiväkirje

Noin kaksi vuotta sitten vietimme isosiskon 1-vuotissynttäreitä. Tuolloin pohdimme, mitä haluaisimme antaa 1-vuotiaallemme lahjaksi. Lahjan tulisi olla sellainen, josta olisi iloa vielä vuosienkin päähän. Leluja oli kertynyt jo aikamoinen läjä, ja tiesimme, että syntymäpäivänä niitä ja muuta tavaraa tulisi varmasti lisää. Tulimme siihen tulokseen, että haluamme antaa lahjaksi muistoja. Muistoja lapsuudesta, kaikesta opitusta, tehdystä ja koetusta. Muistoja hassuista sattumuksista ja ihanista oivalluksista. Totesimme, että parhaiten mielikuvamme lapsesta tietyissä ikävaiheissa säilyy, kun kirjoitamme sen ylös. Siispä aloitimme syntymäpäiväkirjeperinteen.Muutamana edellisenä iltana olenkin siis kelaillut mielessäni, mitä kaikkea viimeisen vuoden aikana esikoisemme elämässä on tapahtunut, mitä hän on oppinut ja millainen tyyppi hänestä vuoden aikana on kuoriutunut. Pikkusisko sai ensimmäisen kirjeensä jo kastejuhlassaan, ja tuolloin kirje luettiinkin kaikille vieraille. Toivon, että jaksamme kirjoittaa näitä synttärikirjeitä aina aikuisuuden kynnykselle asti (siis toivon ja yritän, en lupaa). Myöhemmin lapsen on sitten kiva lukea, millainen riiviöprinsessa hän on vaikkapa kolmivuotiaana ollut - sellaisena kolmivuotiaamme on nimittäin viimepäivinä esittäytynyt. 

Ajatuksenamme on, että kirjeet kerätään yhteen laatikkoon, jonka lapsi saa itselleen vaikkapa rippipäivänä tai muuna tärkeänä päivänä siinä iässä, kun hän itse alkaa ymmärtää kirjeiden arvon. Tähän muistojen laatikkoon on kerätty myös muita lapsen tärkeitä esineitä, kuten ensimmäinen body (44 cm) muistona siitä, kuinka pieniä vauvat todella voivat olla.

Esikoisellamme on nyt siis laatikossaan jo kolme kirjettä ja huomenna vietämme 3-vuotissynttäreitä! Vaaleanpunaiset ilmapallot ja viirinauhat on jo viritettynä kattoon, ja jääkaapissa odottaa neidin toiveaamupala - suklaavanukasta ja mansikoita! :)

Synttäreistä juttua luvassa siis tuonnempana, mutta loppuun vielä MUISTUTUS: Pikkunorsu-arvontaan on aikaa osallistua vielä pari päivää! Jos et ole vielä osallistunut, niin klikkaahan itsesi TÄSTÄ arvontapostaukseen ja osallistu arvontaan kommentillasi! :) 

3 kommenttia:

  1. onpa upea idea tämä syntymäpäkirje

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana idea, josta on varmasti iloa myöhemmin. <3

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka ihana idea! Tämä täytyy laittaa korvan taakse itsekin :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...