perjantai 10. huhtikuuta 2015

Helppo lounasruoka: tomaatti-basilika-valkosipulipasta

Tätä nykyä teen muutaman päivän viikossa töitä kotona tyttöjen ollessa hoidossa. Noina päivinä lounaaksi tulee usein syötyä sitä, mitä kaapissa sattuu olemaan. Harvoin jaksan ja ehdin keskellä päivää kokkailla kunnolla. Koska kuitenkin olen päättänyt, että alan huolehtia entistä paremmin myös omasta ruokailustani, yritän aina välillä syödä lounaallakin jotain muuta kuin voileipiä.


Aika usein meillä on jääkaapissa kirsikkatomaatteja, parmesaania ja jotakin yrttiä. Näistä saakin tehtyä pastan, valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa jo ihan maittavan lounaan. Tänään heitin pannulle oliiviölylorauksen sekaan pari siivutettua valkosipulin kynttä, puolikkaan rasiallisen kirsikkatomatteja, kourallisen cashewpähkinöitä ja eiliseltä jääneen siivutetun kanfileen. Paahdoin aineksia hetkisen ja silppusin joukkoon vielä basilikaa. Sitten heitin koko komeuden keitetyn pastan joukkoon ja rouhin päälle aimo annoksen parmesaania.


Jo oli lounasaika näin kotosallakin ihan oikea katkos työhön. Tämä ruoka kyllä maistuu lapsillekin, joten voisi kai tällä herkutella niinäkin päivinä, kun lapset ovat kotona. Toisaalta, ehkä tämän voisi pitää myös äidin omana lounasherkkuna.. ;)

1 kommentti:

  1. Herkun näköistä, täytyy melkein testata joku päivä. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...