maanantai 6. huhtikuuta 2015

Itsetehdyt myslipatukat

Viime aikoina olen minäkin monen muun tavoin hurahtanut juoksuun. Olen aina liikkunut paljon ja nuoruusvuosina harrastanut aktiivisestikin kestävyyslajeja. Pitkään kuitenkin tuntui, että juoksulenkkeily ei ole minulle kaikista mieluisin tapa liikkua. Sitten saavutin nämä ihanat, paljon puhutut ruuhkavuodet. Tällä hetkellä helpointa on harrastaa liikuntaa niin, että heti kotiovesta ulos päästyään on mestoilla. Lisäksi mulla on monta ihanaa lenkkikaveria ja naapuruston naisten keskiviikkokerho, joten yksin ei aina tarvitse tarpoa. <3

Välillä pitkän lenkin jälkeen tuntuu, että energiaa on saatava nopeasti, mutta silti ei oikein tee mieli syödä mitään. Usein mielellään nappaisinkin heti kärkeen jonkinlaisen patukan, josta energian saa helpossa muodossa. Kun Sport-lehdessä huomasin ohjeen itsetehtyihin palauttelupatukoihin, joita kehuttiin koostumukseltaan juuri passeleiksi pitkän lenkin jälkeen nautittavaksi, päätin testata.


Näistä rapeista palauttelupatukoista tulikin aika hyviä. Kehuivatpa niitä myös muut perheenjäsenet. Ainoastaan taateleita piti ostaa erikseen, sillä olin jo aikaa sitten hankkinut ihanaa luomuruokosokeria ja kookosöljyä Hippakaupasta, jossa todellakin on pieni valikoima erilaisia lähinnä luontaistuotekaupoissa myynnissä olevia tuotteita!

Patukoiden valmistus on helppoa, sillä uuniakaan ei tarvita - raakapatukoita kun ovat. Ensin kookosöljy sulatetaan kattilassa. Seuraavaksi tehosekoittimeen mitataan taatelit, sulatettu kookosöljy sekä maapaähkinävoi. Nämä soseutetaan tahnaksi. Sitten kuivalle paistinpannulle mitataan rouhitut mantelit, ruokosokeri ja kaurahiutaleet. Seosta paahdetaan käännellen niin kauan, että kaurahiutaleet saavat hieman väriä. Älä kuitenkaan polta! Kaurahiutaleseos ja taatelitahna yhidtetään ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi, joka pannaan pakastimeen noin vartiksi. Tämän jälkeen massasta muotoillaan patukoita, jotka koristellaan sulatetulla suklaalla. Minä sain massasta tehtyä 12 patukkaa. Ohjeen mukaan patukat pysyvät parhaiten rapeina jääkaapissa. Alkumaisteluiden jälkeen meillä on kaapissa vielä muutama, joten täytyy vielä testailla tulevina päivinä, säilyykö koostumus. Vaihteluahan näihin saa mukavasti, jos massan sekaan heittää vaikka kuivattuja karpaloita tai hedelmiä.


Näillä eväillä tulevaan viikkoon! Pääsiäinen oli mukava ja rento. Siispä hyvää alkavaa arkea kaikille! :)1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta! Tämä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja näppärältä tehdä.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...