tiistai 15. lokakuuta 2013

DIY: sammalpallot

Jo oli aikakin päästä eroon kesäkukista, jotka sitkeästi jaksoivat kukkia pitkälle syksyyn. Tänä syksynä en ole kuitenkaan ostanut ainoatakaan syyskasvia. Sen sijaan väkersin viikonloppuna pari isoa sammalpalloa, jotka iskin ruukkuihin vielä hyvänä pysyneen hopeaputouksen kaveriksi. 


Sammalpalloja on helppo tehdä itse. Hankalin vaihe taitaa olla sammalen metsästäminen, mikäli sitä ei kasva omalla tontilla. Sammalen keräämiseen tarvitaan nimittäin maanomistajan lupa.

Kun lupa on saatu, jatko on helppoa. Kerää reippaasti sammalta niin suurina mattoina kuin suinkin saat. Pienistä palasista suuren pallon kokoaminen on haastavaa. Sammalen lisäksi tarvitset ainoastaan sanomalehteä ja rautalankaa sekä koristeita, mikäli haluat koristella palloja jotenkin.

Kääri sanomalehdestä haluamasi kokoinen pallo pohjaksi. Tämän jälkeen kääräise sanomalehtipallon ympärille mahdollisimman suuri levy sammalta ja kiinnitä se pohjapallon ympärille kieputtelemalla rautalankaa siksin sokin pallon ympäri. Päällystä tällätavoin koko pallo sammalella. Lopuksi voit pujotella rautalankaan esimerkiksi helmiä ja kiputtaa pallon ympärille vielä muutaman koristekierroksen.

Itselläni sattui olemaan tällä kertaa ainoastaan muovipäällysteistä vihreää rautalankaa, mutta kauniimpaa olisi ollut esimerkiksi hopeanvärinen tai kauniisti ruostunut lanka. Kaukaa tuo vihreäkään ei onneksi hyppää silmille.


Mitäs sanotte tällaisista "syyskukista" ? :)


5 kommenttia:

 1. Ihana idea! Täytyy tehdä itsekin tuollaisia jos vaan saan sammalta kerättyä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tein näitä jo pari vuotta sitten ekan kerran Keskisuomalaisen jutun inspiroimana :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tämä tosi hyvä idea! Tarkoitus oli jo viime vuonna tehdä, mutta niin vain jäi. Jospa ehtisin tänä vuonna ennen lumentuloa. Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiä sinne metsään - täällä satoi ensilumi eilen ja maa on jo ihan valkoinen! Tosin eiköhän tuo sula vielä :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...