maanantai 30. tammikuuta 2012

Vanhoja valokuvia ja anopinhampaita


Eilen sain vihdoin seinälle pari kehystä, jotka ostin jo monta viikkoa sitten. Kehyksiin pääsi kaksi vanhaa kuvaa, jotka aikoinaan löysin mummoni valokuvalaatikosta. Toisessa kuvassa on mies hevosen kanssa, ja kuvan takana lukee "Humpilla 1954". Toisessa kuvassa taas on hääkulkue, ja kuvan takana on teksti "Karstulan kruunuhäät 1955". Kummankaan kuvan alkuperästä minulla ei ole tietoa tämän enempää, eikä mummokaan ole niistä enää kertomassa. Olisipa mielenkiintoista tietää, kuka kuvan hevosmies on ja ketkä olivat kruunuhäiden hääparina vuonna -55! Karstuset hoi...!








Minulla on varastossa myös monia muita vanhoja valokuvia, sellaisia pikkiriikkisiä ja röpelöreunaisia. Tarkoituksenani on ollut suurennuttaa kuvia ja koota niistä jonkinlainen kollaasi yläkerran aulan seinälle, mutta vielä en ole saanut sitä tehtyä. Vanhoissa valokuvissa on sellainen aivan omanlaisensa viehätys, että niitä voisi tutkailla tuntitolkulla.

Kirppikseltä ostamani kukkaruukut pääsivät myös eilen käyttöön, kun istutin niihin minikokoiset anopinhampaat. Vielä ei taida olla kaikkein paras aika ruukkukasvien mullanvaihtoon, mutta nämä poloiset kaipasivat kuitenkin niin paljon uutta multaa juurilleen, että päätin istuttaa ne isompiin ruukkuihin nyt. Anopinhampaat (ja anopinkielet) ovat muuten niitä harvoja viherkasveja, joita meidän katti ei käy järsimässä, joten nämä kasvit sopivat hyvin kissaperheeseen! Tarkoituksenani oli tuunata kukkaruukkuja pikkuisen enemmän, mutta tarkemmin mietittyäni tulin siihen tulokseen, että niiden pinta on oikeastaan sellaisenaan kivan rouhea, joten laitoin niiden ympärille ainoastaan vähän valkoista pitsiä.



Valokuvien kehystysten ja kukkaistutusten lomassa paikkansa keittiön kaappien päältä löysivät myös  lasipurkit, jotka ovat seilanneet kodissamme siellä sun täällä. Kaksi pienempää purkkia sain pikkujoululahjoina ja isomman ostin hiljattain eräästä kotimme lähistöllä olevasta halpamarketista. Iso kynttiläpurkki on minusta aivan ihana! Tästä löydöstä kunnia on kuitenkin annettava rakkaalle serkkutytölleni, joka purkin ihan alkujaan löysi yhteisellä shoppailukierroksellamme.. Kaikenlaiset Minimani-tyyppiset "halpakaupat" ovat muuten loistavia sisustuskauppoja, niistä tekee toisinaan huippulöytöjä ihan minillä manilla!




Juuri muuta järkevää en viime päivinä sitten olekaan saanut aikaiseksi. Pakkanen paukkuu ja flunssa vaivaa edelleen, joten koti on ollut paras paikka.

11 kommenttia:

  1. ...serkkutytölle, joka jo ennen kotioveaan rikkoi oman purkkinsa tullessaan shoppailureissulta ;) Voi siinä se nyt on purkki kynttilöineen ja niin kivalta se näyttää minipurkkien kaverina! :D *Harmittelee oman purkin kohtaloa* ;-)
    -Marika-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meinaisin kirjoittaa tuonkin, mutta sinä täydensit nyt ajatukseni :) Eikö oo kiva purkki ?! ;)

      Poista
    2. =) On se aivan ihana, THE purkki! Voin vaan kuvitella miten ihanalta sen näyttää teidän kauniin keittiön kaapin päällä!
      -Marika-

      Poista
  2. Ihan mielettömän tyylikkäät kukkaruukut!

    VastaaPoista
  3. Ihania purkkeja ja ruukkuja! Mä sain yhden maton valmiiksi ja nyt pitää askarella jotain muuta, ennen kuin uudet kuteet tulevat. Siis matonkuteet! :) -Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nopeastihan tosiaan sait sen maton valmiiksi. Toinen valmistuu vielä nopeammin ;) Minäkin oottelen kuumeisesti kuteita. Tilasin jo valkaisematonta ja vaaleanpunaista, mutta ilmoittivat, että valkaisematon on loppu :/ Pöh. Ehkäpä ompelen jotakin seuraavaksi..

      Poista
  4. Aivan ihanat noi valokuvakehykset ! Muutenkin tosi kiva lukea tätä blogia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kehykset on muuten ostettu rautakaupasta, sieltäkin voi tehdä hyviä löytöjä! :)

      Poista
  5. Täältähän löytyi kiva blogi :) Kivoja nuo vanhat valokuvat. Olen myös kehystänyt sukumme vanhoja kuvia-niitä pysähtyy kyllä välillä katselemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Mukavaa, kun uudetkin lukijat löytävät blogini! :)

      Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...