maanantai 7. tammikuuta 2013

Mentaaliharjoituksia

Viime viikolla ensimmäisen lomanjälkeisen työpäivän lopuksi eräs työtoverini kertoi päivän päätteeksi lähtevänsä kotiin jatkamaan lomaa. Olin tästä himpun verran ihmeissäni, koska olimme juuri palanneet lomalta, kunnes armas kollega paljasti loman olevan ihan mentaalipuolen juttu: Laitetaan villasukat jalkaan, otetaan suklaarasia käden ulottuville, hyvä kirja naaman eteen ja mennään sohvalle köllimään. Sitten vain kuvitellaan, että ollaan lomalla. Melko fiksua!

Eilen tyttäreni hoitaja ilmoitti olevansa sairaana, eikä näin ollen voisi ottaa hoitolapsia tänään. Koska tänään minulla oli pakollista töissä olemista vain kolme tuntia (kuten tässä ammatissa joskus voi olla), päätin minäkin olla tänään lomalla. Siispä nukuimme pienen neidin kanssa aamulla pitkään, kekkuloimme yöpaidat päällä pitkään, söimme aamupalaa kaikessa rauhassa ja lähdimme ilman minkään valtakunnan kiirettä siskoni luokse, jonne vein pikkuneidin muutamaksi tunniksi leikkimään. Tämän jälkeen kävin ihan vähän töissä vain, jonka jälkeen kurvasimme neidin kanssa pikapikaa kaupan kautta kotiin. Sitten laitettiin villasukat jalkaan, kahvi porisemaan ja takka tulille. Siinä sitten takkatulen ääressä leikimme nukeilla ja kuvittelimme olevamme lomalla - toimii muuten, kannattaa kokeilla joskus!

Tämän sepustuksen halusin jakaa kanssanne ihan siksi, että liian usein jään maleksimaan työpaikalle ja liian usein pää on vielä kotonakin ihan työjutuissa, tai muissa turhanpäiväisissä pikkumurheissa, vaikka oikeasti pitäisi keskittyä siihen ykkösjuttuun, perheeseen. Usein läsnäolo ja hyvä fiilis ovat aika helposti saavutettavia asioita, jos vain malttaa tietoisesti pikkuisen tehdä ajatusharjoituksia!Jotta palaisin takaisin maanpinnalle, todettakoon tähän loppuun, että tämänpäiväinen lomailu päivällä aiheutti sen, että jouduin vähän tarttumaan työhön näin illalla.. Silti tästä päivästä jäi hyvä mieli! :)

Mukavaa viikkoa!


4 kommenttia:

 1. Totta puhut. Tuon kun vain aina muistaisi :)

  Kivaa viikkoa sinnekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus keskittyä ajattelemaan sitä. Arjessa usein luulee olevansa niin hirrrveen kiireinen ja tärkeä, että unohtaa perimmäisen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Yritän välillä elvytellä ajatusta, jota ihan alun alkujaan halusin tässä blogissa tuoda esille - nyt kun suurin osa jutuistani liittyy lähinnä käsitöihint tai vastaavaan. :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...