sunnuntai 22. helmikuuta 2015

1-vuotissynttärit

Pari viikkoa sitten juhlimme kuopuksemme ensimmäistä syntymäpäivää. Pikkuisesta vauvasta on kasvanut touhukas taapero. Vaikka vauvat kuinka ihania ovatkin, niin kylläpä olen onnellinen, että meillä on jo yksivuotias pikkuneiti, joka oppii päivittäin uusia taitoja ja keksii elämästä pieniä ja suuria ihmeellisiä asioita. Vauvavuoden vatsanväänteet, selittämättömät itkeskelyt ja erittäin katkonaiset yöt alkavat olla takana. Ensimmäiset askeleet 11 kuukauden iässä avasivat ihan uuden maailman. Siskon perässä on yritettävä pysyä. Nyt riittää tässä talossa vauhtia - ja vaarallisiakin tilanteita, sillä tämä taapero on aika vauhdikas tapaus!

Synttäreitä juhlittiin melko simppelisti. Oli iloinen sankari, tärkeitä vieraita, sopivasti tarjottavaa ja vähän koristeita. Olin kerännyt Pinterestiin taas kaikenlaisia huikeitakin kakkuideoita, mutta kuten aina minulle käy, lopulta kakun koristelu ei juurikaan ollut huikeiden suunnitelmieni mukainen. Maistuvaa siitä kyllä tuli, sillä Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja ei petä koskaan! Suolaisena tarjottavana oli ruisnappeja lohi-tuorejuustotäytteellä. Kaikki loput tarjottavat olivatkin suoraan kaupasta. Taas oli hyvä idea oikoa mutkia! 

Koska päivänsankari on syntynyt tammikuussa, olin alkujaan suunnitellut, että synttäreiden teema olisi jotenkin talvinen. Kävi kuitenkin niin, että kovin keväiseltä meillä näytti tulppaaneineen kaikkineen. Koristeiksi askartelin värikkäistä kuviopapereista pyörylöitä. En tiedä, millä nimellä tuollaisia kutsutaan. Tietääkö joku muu? Aiemmin olen tehnyt juhliin muun muassa pompomeja, mutta näistäkin tuli mielestäni aika kivoja! 


Päivänsankarilla riitti ihmeteltävää - kaikkiaan juhlat olivat onnistuneet!

Tänään muuten kävimme juhlimassa kummipoikamme ja hänen veljensä synttäreitä pulkkamäessä ilakoiden ja nuotiomakkaraa maistellen. Nämäkin synttärit olivat erikivat ja toimivat oivana talviloman aloituksena!  :)

Hauskaa talvilomaviikkoa kaikille, jotka lomaansa tällä viikolla viettävät!

lauantai 7. helmikuuta 2015

Kalklitir Winter primo - kalkkimaalia olohuoneessa!

Hellurei! Nyt on kuulkaa sitten niin kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt kurkkaamaankaan tänne blogiini, saatika kenenkään muunkaan blogiin, viimeisten viikkojen aikana. Vuodenvaihteen jälkeen olin vähän niin kuin tyhjän päällä ja mietiskelin, mitä tuleva tuo tullessaan. Tein muutaman siirron, ja nyt on taas kädet niin täynnä töitä monella saralla, etten tiedä, mihin aina ensimmäisenä repeäisin. On hassua, kuinka usein asiat päällekkäistyvät! Toisaalta ihminen on todella tehokas, kun on koko ajan pieni kiire päällä. En siis valita. Ikään kuin vain selitän, miksi blogi on ollut hiljainen. :)

Tänään meillä on viettetty pienimmän emännän ensimmäisiä synttärijuhlia ja huomenna juhlinta jatkuu! Kuvia näistä partyista ei ole luvassa vielä, mutta kaivelin esiin pitkään arkistossa olleet kuvat syksyllä kalkkimaalilla maalatusta olohuoneen seinästämme.

Maalasimme siis olohuoneesta kaksi seinää Kalklitirin Winter Primo -sävyllä. Sävy osui ihan nappiin. Se on juuri sopivasti lämpimään taittava harmaa. Maalin ostin Helsingistä, sisutusliike Nougatista, ja siellä samalla sävyllä oli maalattu myös seinä, joten näin maalin luonnossa samalla kun hain omani.


Kalkkimaali oli levitysvaiheessa todellakin kuin kuravettä, joten maalaaminen oli hieman erilaista kuin tavallisen maalin sutiminen seinään. Toisaalta kalkkimaalia on helppo levittää pensselillä sinne tänne, mutta ympäristön suojaamisessa kannattaa olla tarkkana. Takan rapatun hormin vieressä maalaaminen oli nimittäin aika jännittävää, sillä rapattu pinta imaisee maalin itseensä aika tehokkaasti..


Pohjamaalina oli ihan tavallinen puolihimmeä sisämaali, joka oli sävyltään vaalea. Yhdestä pussillisesta kalkkimaalia (jauhe sekoitetaan siis veteen) riitti noin kymmenen neliön alalle kaksi kerrosta, joiden jälkeen seinäpinnat olivat mielestäni sopivan eläväpintaiset. Ihan vähän maalia taisi jäädä vielä ylikin, joten jonkin ihan pienen pinnan sillä saisi vielä käsiteltyä.Suuremmasta kalkkimaaliseinästä näette nyt vain pienen osan, sillä seinustan sisustaminen on edelleen aika kesken. Syksyllä siitä lähti kaappi ja tv-taso, ja tilalla on nyt vain pari eriparista tuolia. Sisustaminen ei jostain syystä nyt ole prioriteettilistan kärjessä, vaikka se kuinka mukavaa onkin. Niinpä. Mies käski priorisoimaan. Hän taitaa olla oikeassa. ;)

Hauskaa viikonloppua kaikille ja kivoja talvipäiviä!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...