maanantai 26. lokakuuta 2015

Itsensä haastamista tangolla ja muuta mukavaa IWELLOjengin hemmottelupäivässä

Lauantai oli kauan odotettu ja kiva päivä! Silloin veimme IWELLOjengimme kanssa kymmenen viikon mittaisen hyvinvointiprojektimme päätökseen ja melkoisen tyylikkäästi sen teimmekin. Kerttu oli nimittäin junaillut meille ihanan hemmottelupäivän, jonka aikana pääsimme hetkiseksi irtautumaan arjen pyörityksestä.

Aamun aloitimme reippaasti IWELLOn valmentajan Hennan kanssa testailemalla, millaisiin tuloksiin kymmenen viikon aikana olimme päässeet. Teimme samat kuntotestit kuin ensimmäisellä tapaamisella ja taisimme kaikki päästä alkutestejä parempii suorituksiin. Viimeisiä fiiliksiä hyvinvointiprojektista kirjoittelen teille ihan erillisessä postauksessa tuonnempana. Nyt keskitytään nimittäin muihin juttuihin!

Testien jälkeen nimittäin siirryimme salaattilounaalle Jyväskylän Torikeskuksessa sijaitsevaan Sisustuskahvila De Cafehen, jonka tiskit notkuivat mitä ihanampia herkkuja. Tällä kertaa kuitenkin nautimme terveelliset salaatit, sillä päivän ohjelmaan ei kovin raskas herkuttelu olisi sopinut. Valitsemani kana-vuohenjuustosalaatti oli oikein maistuva, mutta erinomaisilta näyttivät myös muut salaattilistalla tarjolla olevat annokset. De Cafe on miljöönä mielenkiintoinen, sillä syömisen lomassa voi tutkailla, mitä kaikkea ihanaa kahvilassa on myynnissä. Valikoimassa nimittäin on yhtä jos toista kaunista sisustustavaraa, ja taisivatpa kahvilan tuolitkin olla myynnissä.

Jos en olisi muutamia vuosia sitten tutustunut päivän seuraavaan ohjelmanumeroon, olisin varmaankin kääntynyt kannoiltani kuullessani, mitä on luvassa. Olimme nimittäin menossa tankotanssimaan! Sanaa "tanssi" on hyvin hankalaa liittää minuun, sillä minulla todellakin on kaksi vasenta jalkaa ja rytmitajullakaan tätä naista ei ole liiemmin lahjottu. Omissa polttareissani viisi vuotta sitten kuitenkin pääsin kokeilemaan lajia edellisen kerran ja tuolloin alkujärkytykseni jälkeen olinkin yllättäen aika innoissani. Tankotanssin alkeita opetellessa koreografia ei ole se, mistä liikkeele lähdetään, vaan tärkeämpää on kehonhallinta. 

Tankotanssitunnin meille tarjosi tanssikoulu Ready Set Pole, jolla on tanssikoulut Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ready Set Polella pääsee harrastamaan tankotanssin lisäksi ilmajoogaa ja rengastrapetsia. Tunnit ovat pienryhmätunteja ja niitä järjestetään vasta-alkajista pidemmälle edenneisiin. 


Minun taidonnäytteeni kuvasi Elina - Kiitos kuvasta! :)
Meille 75 minuutin tankotanssitunnin piti Heidi. Tunnin aikana hän näytti meille muutamia helpohkoja ja aloittelijoille sopivia liikkeitä, joita sitten pääsimme testailemaan. Kun katsoo kokenutta tankotanssijaa, liikkeet näyttävät sulavilta ja keveiltä. Kun itse taas koettaa rystyset valkoisina pitää tangosta kiinni, voi todeta lajin todellisen rankkuuden. Vielä paremmin sen voi havaita seuraavina päivinä, sillä aikamoisen kokovartalojumin reilun tunnin tankotanssitunti sai aikaiseksi. Lajissa tarvittava hyvä kehonhallinta kuitenkin kiehtoo kovasti, joten mieli tekisi päästä kokeilemaan tätä vähän useamminkin. Myös ilmajooga voisi olla mielenkiintoinen lajituttavuus!

Jyväskyläläisten tankotanssiharratsajien taidonnäytteitä pääsee muuten ihastelemaan Raudanluja 2016 -kalenterin sivuilla. Kalenterin tuotto menee Hope Ry:lle ja sitä kautta lasten ja nuorten urheiluharratsuksen tukemiseen. Kalenteriin voi tutustua osoitteessa http://www.tangolla.fi/ .

Tässä tankotanssitunnille osallistuneet IWELLOjengiläiset!

Tässä vielä tuntimme ohjaajan taidonnäyte - aika huikeata vai mitä?


Hyvä uutinen onkin se, että Ready Set Pole haluaa tarjota blogiemme lukijoille 25 %:n alennuksen tankotanssin ja ilmajoogan starttikursseista, joilla lajiin pääsee tutustumaan helposti. Alennus on voimassa sunnuntaihin 7.11. 2015 saakka. Ilmoittautua voi netin kautta seuraavista linkeistä:Kirjoita ilmoittautuessasi lisätiedot kenttään “Kotvasia" -25%, niin saat alennuksen.

Hemmottelupäivän seuraavista etapeista kirjoittelen teille myöhemmin. Nyt jään haaveilemaan tankotanssitunneista! ;) tiistai 13. lokakuuta 2015

Lämmintä syksyyn!

Syksyn sävyt ovat nyt mielettömän kauniita ja houkuttelevat tarttumaan kameraan. Pienellä lahjonnalla sain onneksi isomman neitimme houkuteltua pieneen kuvaussessioon talvipitsipipo päässään.

Talvipitsipipo on ollut tekemistäni pipoista ehkä kysytyin, mutta harmikseni juuri tuo meleerattu harmaa talvitrikoo on kiven alla, eikä sitä ole ollut läheskään aina saatavilla. Pienen pätkän sain sitä viime viikolla ja nyt olisikin muutama pipo varastossa. Jos haluat itsellesi oman talvipitsin, niin nyt on muutama kappale lisätty verkkokauppaan. Sinne pääset sivupalkin kuvakkeesta tai osoitteesta www.kotvasia.fi.

Talvitrikoo on ihanan lämmintä ja pehmeätä trikoota, jonka nurja puoli on nukattu. Neidillä on päässään L-koon pipo, joka alkaa olla aika sopiva nyt neljävuotiaalle neidille. Sama koko menee useimmille aikuisillekin.

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Hyvää treeniä kirpeässä syyssäässä - IWELLOjengin lukijatreeni!

Viime viikon torstaina saimme treenata IWELLOjengin kanssa vähän totuttua suuremmalla kokoonpanolla, kun Tuomiojärven rannassa pidettiin lukijatreeni, jonne meidän lisäksemme kokoontui parisenkymmentä blogiemme lukijaa.Ilta oli treenaamiselle mitä mainion - saimme liikkua yhdessä kirpeässä syyssäässä ja samalla ihailla kaunista punertuvaa taivaanrantaa. Oli myös tosi mukavaa tavata blogiemme lukijoita! Satuitko sinä 
olemaan paikalla?

Tuomiojärven rannan uudehko street workout -alue on muuten hyvä liikuntapaikka jyväskyläläisille. Erilaisten telineiden ja tankojen avulla voi treenata tehokkaasti oman kehon painoa vastuksena käyttäen. Treenin aikana teimme kahdeksaa eri liikettä kaksi kierrosta. Liikkeinä oli muun muassa dippiä ojentajille, selkiä, vatsarutistuksia, käsilläseisontaa (!) ja askelkyykkyjä. Telineitä voi käyttää monella eri tavalla, sillä vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa käydä testaamassa ja ottaa vaikka lapset mukaan puuhastelemaan.
Mukana lukijatreenien taustalla oli myös monta yhteistyökumppania, jotka olivat lahjoittaneet tuotteitaan pussukoihin, jotka jaettiin treenin osallistuneille lukijoille. On ilo huomata, että niin moni yritys halusi lähteä mukaan tuomaan hyvää mieltä projektissa, jonka yhtenä kantavana teemana on nimenomaan liikunnan ilo! Yhteistyökumppaneina olivat Keskimaa, Cloetta, NU3, Ninni Moi, The Body Shop, Lavera, Harjun paperi, Novelle, Vitamin Well ja Raikastamo. Lukijatreeni oli oikeastaan IWELLOjengimme viimeinen virallinen yhteistreeni. Vielä on jäljellä lopputestaus ja yhteinen hemmottelupäivä. Luulempa silti, että tällä jengillä kokoonnumme vielä muulloinkin, vaikka virallinen osuus alkaa olla finaalissa.

Jos sinä tahdot päästä osaksi vastaavanlaista projektia ja huippujengiä, se on nyt mahdollista. Uusi IWELLLOjengi nimittäin starttaa Jyväskylässä 19.10. Katso tarkemmat tiedot valmennuksesta ja ilmoittautumisohjeet TÄSTÄ LINKISTÄ. Minulle parasta tässä projektissa ovat olleet loistava tiimi ja uudet inspiroivat tavat liikkua! 


Kuvista kiitos Kertulle ja Heidille! 

perjantai 9. lokakuuta 2015

Mistä on pienet tytöt tehty?

Tänään vietetään Roosa nauha -päivää ja sunnuntaina kansainvälistä tyttöjen päivää. Molemmat päivät ansaitsevat oman huomionsa. Tällaisina päivinä voi olla onnellinen, että on syntynyt Suomeen. Täällä saavat kasvaa myös omat rakkaat tyttömme. Ihan kaikkialla maailmassa tyttönä eläminen ei olekaan ihan yhtä helppoa kuin täällä meillä. Siispä haluankin rohkaista ihan jokaista naista ja tyttöä olemaan ylpeä tyttöydestään, juuri sellaisena kuin sen itse haluaa tuoda esille.

Meillä on lähipiirissämme sekä ihastuttavia pieniä miehiä että varsin valloittavia pikkuneitejä. Viikko sitten maailmaan tupsahti yksi uutukainen kappale jälkimmäisiä, ja häntä pääsin ihastelemaan tänään. Päivän teemaan sopivasti ompelin viemisiksi Viljamin puodilta kankaiden yönä tilaamastani pingviinikankaasta haaremihousut. Kaava on piirretty vanhoista housuista. Resoreista tein sen verran pitkät, että niitä kääntämällä housujen käyttöikä on pitkä.Samaisesta kankaasta ompelin meidän pienemmälle neidillemme hihattoman tunikan. Tätä ei vielä ole sovitettu, mutta toivon, että koko osui nappiin. Tässäkin kaava on piirretty vanhan tunikan avulla. 

Isosisko puolestaan valitsi itselleen Viljamin puodin kangaspaketista pandakankaan. Siitäkin oli tunika ommeltava. Tässä kaavana sovelsin Ruska-mekon kaavaa siten, että jätin siitä hihat pois ja kavensin ja lyhensin hieman helmaa. Tuli oikein näppärä hihaton Ruska-tunika. On testattu jo käytännössäkin, mikä näkyy rinnuksen tahroista..

Ruska-tunikasta syntyykin sopiva aasinsilta syyslomaan. Se nimittäin alkoi nyt! Hyvää lomaa kaikille, jotka vietätte sellaista ja kaikille muille mukavaa viikonloppua! :)

Pari vuotta sitten kirjoittamani Ihanat tytöt -tekstin voit käydä lukemassa TÄSTÄkeskiviikko 7. lokakuuta 2015

HIIT - High Intensity Interval Training

Hyvinvointivalmennuksessa on käsillä viimeiset viikot! Huomaa taas, että pari kuukautta on kulunut ihan hurjan nopeasti. Tavoitteenani oli taas pikkuhiljaa innostua parantamaan lihaskuntoani. Myönnettävä kuitenkin on, että vieläkään en omista salikorttia. Syksyn kirpeät illat ovat houkuteelleet mieluummin ulos kuin salille.

IWELLO:n projektissa hienoa on kuitenkin ollut se, että olemme tehneet yhdessä monta tehokasta lihaskuntotreeniä ulkoilmassa, ja ihan samoja treenejä voi tehdä kotipihassa tai talvella vaikka omassa olohuoneessa.

Olen aina ollut vähän skeptinen sen suhteen, kuinka hyvin kotikuntopiireissä saa tehoja irti. Tämän projektin aikana olen kuitenkin tehnyt monta lihaskuntotreeniä kotona ja saanut niissä kyllä ihan kunnolla hien irti ja lihakset hapoille. Taitaa siis olla kiinni vain siitä, että ottaa aikaa itselleen vähintään puoli tuntia niin, ettei sarjoja tarvitse turhaan keskeyttää ja tekee liikkeet ajatuksen kanssa ja tehokkaasti.


Viime viikolla IWELLOn valmentaja Sanna vetikin meille hyvän HIIT-treenin Jyväskylän Harjulla. HIIT tulee sanoista High Intensity Interval Training ja tarkoittaa sitä, että sarjat tehdään kovalla teholla intensiivisesti ja palautukset ovat lyhyitä. Näin tehokas treeni ei edes kestä kovin kauaa. Täytyy myöntää, että juuri tällainen treenaaminen on sitä, mistä minä pidän - kun treenataan, treenataan kunnolla! Tämä on ehdottomasti ollut hyvinvointiprojektin treeneistä minun suosikkini!

Teimme esimerkin omaisesti kaksi HIIT-treeniä. Ensimmäisessä tehtiin kyykkyä, punnerruksia, lankutusta ja selän ojentajia niin, että kutakin liikettä tehtiin 20 sekuntia, jonka jälkeen pidettiin 10 sekunnin palautus. Yhteensä näitä neljää liikettä tehtiin neljän minuutin ajan. Tämän jälkeen pidettiin pidempi kahden minuutin tauko, jonka jälkeen neljän minuutin treeni toistettiin.  
Toisessa HIIT-vaihtoehdossa tehtiin kolme liikettä: kyykky+ylöstyöntö, vatsat ja lankulle hyppy+punnerrus. Kutakin tehtiin kolme kierrosta niin, että ensimmäisellä tehtiin 21 toistoa, toisella 15 toistoa ja kolmannella 9 toistoa. IHANAN KAMALAA!

Lopuksi vielä juostiin vähän portaita, mikä olikin minulle tuttua. Kesän aikana tuli tehtyä porrastreeni jos toinenkin! Tehokkaan treenin jälkeen piti toki vielä poseerata muutamassa porukkakuvassa.

Tällaisten naisten kanssa sinulla on muuten mahdollista päästä treenaamaan huomenna Jyväskylässä Tuomiojärven rannalla. Tarkemman tiedot lukijatreenistä voit lukea TÄSTÄ POSTAUKSESTA. goodie bag -paikat ovat jo menneet, mutta treenaamaan voit ehdottomasti tulla, vaiket olisikaan ilmoittautunut. Nähdään!sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sosekeittoa ja siemennäkkäriä

Vaikka julisitinkin viikolla, etten erityisemmin pidä ruuanlaitosta, ruokaa on kuitenkin tehtävä. Siispä pyrin tekemään ruokaa usein niin paljon kerralla, että siitä syö useamman aterian. Viime viikolla tein heti alkuviikosta ison satsin kasvissosekeittoa, jonka yhtenä raaka-aineena käytin kesäkurpitsaa. 


Vinkin tähän keittoon sain naapurilta. Keittoon laitoin kesäkurpitsaa, porkkanaa, perunaa ja sipulia. Kolmea ensimmäistä laitoin suurin piirtein saman verran kaikkia. Sipulia puolestaan laitoin yhden keskikokoisen. Nämä sitten keitin pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä ja soseutin koko helahoidon sauvasekoittimella. Sitten lisäsin puoli pakettia Koskenlaskijaa, vähän pippuria ja lorauksen sweet chili -kastiketta. Lisäkkeeksi paahdoin kurpitsansiemeniä ja pekonia. Ai että, tästä tuli asteen verran tavallista fiinimpi kasvissosekeitto!

Kylkeen tein vielä ihanaa siemennäkkäriä, jonka ohje on myös alkujaan naapurilta saatu. Tätä olen tehnyt jo useamman kerran, sillä isokin satsi tulee syötyä melko nopeasti. Omassa versiossani vaihtelin vähän siemeniä sen mukaan, mitä kaapissa oli, mutta alkuperäinen ohje kuuluu näin:

Siemennäkkäri (kaksi pellillistä)

4 dl tattarijauhoja
1 dl pellavansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
5 dl vettä
1 dl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina leivinpaperin päälle, kahdelle pellille ohueksi kerrokseksi. Helpointa tämä on, jos taikina on melko löysää. Voit siis lisätä taikinaan vettä niin paljon, että se on kaadettavissa ja nuolijalla levitettävissä. Paista 150 asteessa tunti. Itse paistoin molemmat pellit yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Uunista otettaessa näkkäri kuuluu olla rapsakkaa kauttaaltaan. 

Siemenet voi paahtaa aluksi pannulla niin halutessaan. Näin niistä saa irti kaiken mahdollisen maun. Itse olen laiska ja heitän yleensä siemenet sellaisenaan taikinaan. Hyvää tulee niinkin! Täällä viikonloppuun on kuulunut monenmoista. Perjantaina myrsky ulvoi nurkissa, lennätti trampoliinin metsään monen kymmenen metrin päähän ja repi katolta peltejä. Eilen päivällä pääsin nauttimaan teatterista ja hyvästä kirjallisuudesta. Iltaa vietimme perheen kanssa pizzaa syöden ja saunoen. Tänään olisi vuorossa vielä yhdet pihasynttärit! 

Hauskaa tulevaa viikkoa! :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...