tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kööpenhaminassa

Terveisiä iloisesta Kööpenhaminasta! Parin vuorokauden "vanhempainvapaa" oli sopiva aloitus lomalle. Kööpenhaminaa ei ole turhaan kehuttu tällaisen lyhyen kaupunkiloman kohteena. Kaupungissa oli juuri sellainen kiva "hygge", jota kaikki matkaoppaat mainostavat. Tällä tarkoitetaan kaupungille tunnusomaista rentoa tunnelmaa ja kodikkuutta.


Nähtävyyksiä Kööpenhaminassa on aika sopiva määrä, ja välimatkat ovat niin lyhyet, että jalkaisin tai pyörällä on kätevintä liikkua. Parin päivän lomallemme emme tehneet sen suurempia suunnitelmia, mutta suurin osa tunnetuista nähtävyyksistä tuli kierrettyä ihan huomaamatta. Silti ehdimme istuskella kaikessa rauhassa ihanissa kahviloissa, seurailla katujen vilinää ja tunnustella kaupungin tunnelmaa. Ehdoton suosikkimme oli kuitenkin kuuluisa tivoli, jota ei todellakaan turhaan hehkuteta. Iltavalaistuksessa tunnelma oli todella taianomainen. Tivolissa pystyy vaeltelemaan määrättömästi tuntikausia ihastellen valoja, laitteita ja huikeita kukkaistutuksia! Lauantai-iltana tunnelmaa nostatti myös livemusiikki.
Sisustajalle, ja etenkin tanskalaisen designin ystävälle, kaupunki on unelma. Tällä kertaa tyydyin lähinnä herkuttelemaan kaikesta sisustustarjonnasta silmilläni, sillä käsimatkatavaroissa ei liiemmin tuliaisia tuotu. Shoppailureissulle Kööpenhaminaan pitäisi ehkä lähetä ihan erikseen ja mieluiten naisseurassa. Paksu lompakkokaan ei olisi pahitteeksi, sillä kaupunki ei todella ole ihan halvimmasta päästä.
Kuvia reissusta tuli räpsittyä reippaasti, ja ehkä yksi mielenkiintoisimmista kuvauskohteista olisi ollut Christiania. Tässä "vapaakaupungissa" kuvaamista ei kuitenkaan katsota kovin hyvällä, joten oli tyytyminen vain muutamaan räpsyyn alueen portin läheisyydestä.

Ruoka Kööpenhaminassa oli hyvää. Kaupungista löytyy michelin-ravintoloita, mutta me päädyimme syömään enimmäkseen viihtyisiin, keskihintaisiin pikkuravintoloihin.Nyt tuli melkoinen kuvapläjäys, sillä tänne blogiin päätyviä kuvia oli runsaudenpulan takia vaikea valita. Toivottavasti näistä kuvista välittyy ainakin osa Kööpenhaminan tunnelmaa!  Kaikenkaikkiaan reissu oli oikein onnistunut ja uskon, että palaamme kaupunkiin joskus uudestaankin.. Varsinkin sisustusliikkeet jäivät kutkuttelemaan pahemman kerran ;)

Ihania, helteisiä kesäpäiviä kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Voisit harkita jotain mainosalan hommia, koska mä ainakin kiinnostuin nyt aika lailla tuosta Köpiksesta! Myönnettäköön tosin, että miniloma kahdestaan lähes missä vain tekisi terää.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia ja ihana tunnelma - kiva että tykkäsitte! :) Kyllä se vaan matkakuume kasvaa täälläkin noita ajatuksia lukiessa ja maisemia katsellessa...
  Paljon aurinkoisia kesäterveisiä koko teidän porukalle, pian varmaan nähdään!
  Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tunnelma Köpiksessä on kyllä ihan parasta :) Pianhan tekin taidatte päästä reissuun..?

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...