sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Virkattu matto Mini-ontelokuteesta

Viime viikonloppuna iski mahdoton virkkausvimma ja kudetta oli saatava äkkiä. Niinpä läksin Toivolan vanhalle pihalle kudetta hakemaan. Titityy lankakaupassa ei kuitenkaan täällä erää ollut mustaa Lilli-ontelokudetta, jota olisin halunnut, joten päädyin ostamaan Mini-ontelokudetta. 

Mini-kuteestakin matto syntyi, mutta tietysti paljon pienempi kuin Lillistä virkattu matto. Maton virkkasin jälleen Juhannusruusu-maton ohjeella, mutta jätin muutaman kierroksen pylväsryhmiä virkkaamatta ja reunuksesta tein yksinkertaisemman. Tällä tavalla Mini-kuteesta virkattuna matosta tuli halkaisijaltaan noin 60 cm. Tämä matto taitaa saada paikkansa pian valmistuvan yläkerran WC:n lattialta. Tarkoituksenani olisi virkata vielä toinen samanmoinen, sillä vessaan sopisi hyvin juuri kaksi tämänkokoista mattoa. Mini-kudetta ostin muuten kilon ja puolikas siitä meni yhteen mattoon. Kilosta siis saa tehtyä kaksi tällaista pientä mattoa. Menekki on siis aika pieni..Yläpuolella olevat kuvat, kuten suurin osa muistakin blogini kuvista, ovat todellisen työn tulos. Tavallisesti kuvauksen kohde alkaa kiinnostaa myös Taavi-kattia, ja kun jokin alkaa kiinnostaa kissaa, se alkaa kiinnostaa myös pientä neitiä. Kuvaa siinä sitten.Mini-kude voisi muuten sopia mattoja paremmin vaikkapa tablettien tai tyynynpäällisten virkkaamiseen. Mitä te muut olette virkanneet tästä Mini-kuteesta?10 kommenttia:

 1. Tuo kissa on aika hyvä vertauskohde. Matto on tosiaan aika pikkuinen ja söötti. Muhun iskevät juuri nämä mustat juhannusruusut vaikka valkoisetkin ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi, että meidän kissa on toooosi iso! :D No joo, on tuo matto silti aika pieni verrattuna noihin aiemmin tekemiini..

   Poista
 2. Kauniit matot. Tuo juhannusruusumatto näyttää mustassa värissään minun silmään todella hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään myös mustasta noiden valkoisten jälkeen :)

   Poista
 3. Kauniita! Kiitti tuosta Toivola-vinkistä, miten mulla mennyt ihan ohi!? Täytyypä käväistä joku kerta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä vinkistä! Ihana paikka tosiaan ja varmasti vielä vähän myöhemmin puhkeaa kukoistukseensa, kun on kaikki valmista. Kuulemma kahvilakin tulossa ensi kesänä!

   Poista
 4. Aivan ihanat matot ja blogi! :) Itse ostin juuri mini ontelokudetta vahingossa... piti ostaa paksumpaa. Oletko tehnyt ministä koreja? Mietin, että tuleekohan tarpeeksi topakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja anteeksi myöhäinen vastaus, huomasin viestisi vasta. En ole kokeillut ministä koreja, mutta luulen, että siitä ei tule tosiaan tarpeeksi topakka. Trikookudekin on koriin vähän huono minusta, mutta Lillistä tulee hyviä koreja :)

   Poista
 5. minä olen tehnyt ministä niin koreja, mattoja kuin kassejakin. Miniä olen virkannut 6 koukulla ja hyvin ainakin pienemmät korit ovat pystyssä pysyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sasu vinkistä! Olen tainnut virkata miniä liian isolla koukulla. Pitääpä kokeilla pienemmällä... :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...