keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Key Lime Pie

Hyvää uutta vuotta kaikille! Vuosi 2014 pyörähti käyntiin eilen mukavissa tunnelmissa. Vauhdikkuudesta piti huolta mukava määrä lapsia ja aikuisia. Illan ruokapuoli hoitui helposti texmex-teemalla. Jälkkäriksi halusin tehdä jotakin kirpeän makeaa ja päädyin tekemään amerikkalaisen herkun, Key Lime Pien. Ensimaisteluiden jälkeen voin vannoa, että tätä herkkua tulee tehtyä varmasti uudelleenkin. 


Key Lime Pie 

Pohja:

200 g digestivekeksejä
75 g margariinia
1 rkl sokeria

Täyte:

5 keltuaista
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
1 dl limen mehua (n. 4 limeä)
1 tl limen raastettua kuorta

Koristelu:

Kermavaahtoa ja limeviipaleita

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu rasva sekä sokeri. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. 

Nosta uunin lämpötilaa pohjan paistamisen jälkeen 175 asteeseen. Erottele kananmunista keltuaiset ja vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi. (Valkuaisista voit tehdä vaikka marenkia!) Lisää joukkoon kondensoitu maito ja jatka vatkaamista kunnes seos hieman paksuuntuu. Raasta limejen vihreä kuori ja purista mehu. Lisää molemmat täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista torttua vielä noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Jäähdytä torttu ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti. Koristele kermavaahdolla ja limeviipaleilla. 


Blogeissa on parin viime päivän aikana näkynyt hienoja koosteita menneestä vuodesta. Itselleni mennyt vuosi on bloggaamisen suhteen ollut hieman hiljainen, sillä energiaa on mennyt paljon ihan muihin juttuihin. On silti ollut kiva huomata, että teitä lukijoita (kirjautuneita ja anonyymeja) on kuitenkin ollut mukavasti. Vuosi 2014 tulee meidän perheemme elämässä olemaan varmasti ikimuistoinen, sillä uuden tulokkaan laskettuun aikaan on enää muutama viikko. Toivottavasti te lukijat jaksatte kurkkia myös tulevan vuoden tapahtumia! :)

5 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä kuvia:)
    Onnenhetkiä uuteen vuoteesi♥

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanan raikkaalta! Hyvää uutta vuotta sinulle! <3

    VastaaPoista
  3. Herkun näköistä piirakkaa :)

    Ps. Liityin lukijaksi blogiisi,

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...