keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Suolaista vai makeaa?

Meillä tehdään pannaria aika usein. Se on mielestäni kelpo välipala marjojen kanssa, mutta toisaalta tosi herkku höystettynä vaikka jätskillä tai kermavaahdolla. Viikonlopun aamupalanakin pannari toimii ihan loistavasti.

Pannarin teen joka kerta fiiliksen mukaan. Mitään tarkkaa ohjetta en siis yleensä käytä. Useimmiten teen suolaista pannaria, johon tulee melko vähän rasvaa. Pohjanmaalla tällaista vähän lituskaisempaa ja jopa aavistuksen sitkeääkin pannukakkua kai kutsutaan ropsuksi, jos en ihan väärässä ole. Omalla kotiseudullanikin sitä nimitystä käytettiin jonkin verran. Ropsua syön uein myös juuston kanssa!


Toisinaan taas saatan laittaa taikinaan vähän sokeria, vaniljasokeria ja hieman enemmän rasvaa. Tällöin pannarista tulee vähän mehevämpää. Näin tein myöskin eilen, kun isosiskon kanssa päätimme tehdä välipalaksi pannaria. Paras kokeilu oli kuitenkin paistaa pannari silikonisissa minimuffinssivuoissa! Taikina kohosi niissä mukavasti, ja paiston jälkeen vuoista irtosi helposti ihania pieniä muffinssipannareita.

Pakasteessa on meillä vielä reippaasti mansikoita, joista olin aamulla keittänyt mansikkahilloa, joten nautimme pannarit vastakeitetyn mansikkahillon kanssa. Kyllä muuten maistui koko sakin naisille ihan pienimmästä isoimpaan! :)

Millaista sinun lempipannarisi on? Suolaista vai sokerista? Rasvaista vai vähän kevyempää? Ohjeella vai ilman?

Ai niin, Jyväskylään on avattu Pannukakkutalo, jossa en ole vielä käynytkään. Onko siitä hyviä kokemuksia? Ainakin konsepti kuulostaa mainiolta!

7 kommenttia:

 1. Oi miten söpöjä pikkupannareita! Mä yritin tehdä samanlaista ropsua kuin sä, mutta siitä tuli pahaa. Miten moni asia noin yksinkertaisessa reseptissä voi mennä pieleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mullakin menee joskus ihan pieleen, vaikka yritän tehdä muka ihan samalla tavalla kuin ennenkin. Suhteet taitavatkin siis olla aika tarkkoja! Rasvaa ei saa olla liikaa ja jauhoja, maitoa ja munia sopivasti. Heleppoa ku heinän teko - muttei kuitenkaan! :D

   Poista
 2. Ihania piukkupannareita! Mä teen aina pannarin samalla ohjeella, jossa on sokeria ja margariinia. Meilläkin pannaria tehdään usein ja sitä syödään yleensä marjojen kanssa, joskus hillon. Pannukakkutaloa en ole käynyt testaamassa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä varsinkin herkkupannarissa saa vähän rasvaa ja sokeriakin olla! Suolainen versio on vaan siitä hyvä, että sitä voi syödä sekä hillolla, että voileivän tapaan. :)

   Poista
 3. Pannukakku on kyllä helppo tehdä ja sopii tarjoiltavaksi miten vain. Olen saanut oikeaa ternimaitoa, jonka osan pakastin. Siitä on jo pari kertaa tehty pannaria. Olen tehnyt munattoman pannarin. Pannukakkutalossa on valtavat pannarit! Kaloreita ei lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ternimaidosta saakin hyvän pannarin. Siihenhän ei tarvitse laittaa rasvaa eikä munia ollenkaan!?

   Poista
 4. Ehdottomasti laitettava kokeiluun! Meidän perhe on sellasta pannarikansaa että <3 <3

  VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...