lauantai 23. toukokuuta 2015

Tyllihame solmimalla

Tänään kipaisimme pikaisesti isomman neidin kanssa kaupungissa hakemassa muutaman metrin tylliä. Kotona sitten saksimme ja solmimme ihan urakalla. Tästä touhusta lopputulemana oli pari muhkeaa tyllihametta. Hame numero yksi, jota varten tylliä ihan oikeasti lähdimme hakemaan, oli minulle. Lopusta tyllistä solmimme vielä yhden pikkuneitien leikkeihin.


En usko, että tästä hamosesta tuli tämän kesän pidetyin hameeni, mutta yhteen hauskaan parin viikon päästä olevaan tapahtumaan se on oikein oivallinen. Jos siis näette tuolloin Jyväskylässä joukon vaaleanpunaisiin tyllihameisiin sonnustautuneita naisia, saatan olla osa tuota näkyä!

Ideaa tähän solmimalla toteutettuun hameeseen en todellakaan saanut minä. Naapuri vinkkasi, että hyvä ohje siihen on Meidän pieni ryyni -blogissa, ja sieltä minäkin mallia katselin. Hametta varten siis suikaloin yhteensä noin 2,5 metriä tylliä (kahta eri väriä) kymmenen sentin levyisiksi ja noin metrin mittaisiksi kaitaleiksi. Leveän vyötärökuminauhan ompelin ompelukoneella rinkulaksi, johon sitten tyllisuikaleet solmittiin vieriviereen. Lopuksi vielä vähän leikkelin helmaa sopivanmittaiseksi. Syntyi hame helposti ja lähes ilman ompelukonetta. Ihan kokonaan ilmankin olisi selvinnyt, sillä käsinkin tuon kuminauhan voi rinkulaksi ommella. Mitä enemmän tyllisuikaleita hameeseen solmii, sitä muhkeampi hameesta tulee. Aika näyttäviä hamosia tällä tekniikkalla siis saa tehtyä. Itse käytin pehmeää tylliä, mutta kovemmasta tyllistä saa varmasti vielä helpommin todella muhkean hameen. Minun versiostani tuli nyt tällainen.

Mitäpä tykkäätte?6 kommenttia:

 1. Heippa! Mä tein samalla tavalla mutta frozen-väreillä tyllihameen tytölleni 8v ennen joulua syntymäpäiviä varten. Idea oli hyvä, käytännön pakosta syntynyt kun minulla ei silloin ollut ompelukonetta käytössä mutta käytännössä tyllisolmut liikkuivat varsinkin takapuolelta käytön aikana niin että takapuoli jäi paljaaksi:D Laitoin alunperinkin todella tiuhaan niitä tyllejä vieriviereen mutta ainakin saman verran sain laittaa lisää jottei paljaita kohtia enää syntynyt:) Onneksi hametta kokeiltiin ennen ekaa käyttöä. Oliko näihin solmuihin joku oma tekniikka että pysyvät paikoillaan (minulla ei ollut mitään ohjetta)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on ihan totta, että tyllisuikaleet liikkuvat helposti. Ohjeessa ei mielestäni ollut mitään erityistä solmutekniikkaa, ja minäkin solmin suikaleet niin, että vyötärökuminauha ei mene kaksinkerroin. Niin solmiessa solmut olisivat toki tiukat eivätkä kai likkuisi niin helposti. Hame pitää siis asetella päälle kunnolla puettaessa, jotta mikään kohta ei jää paljaaksi. :D Ehkä siis pienen kehittelyn paikka voisi vielä olla..

   Poista
 2. Ihana hame! Ja todella hyvä idea, täytyypä laittaa muistiin! :)

  VastaaPoista
 3. Mä en ihan heti kuvitellut sua pinkissä tyllihameessa, mutta taidankin tietää, mistä on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh, ei ehkä sitä ominta itseäni ole tällainen hame! ;)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...