maanantai 9. kesäkuuta 2014

Tuijapenkki talon varjopuolella


Talomme sisääntulon viereen tein pari vuotta sitten pihamme ensimmäisen istutusalueen. Etupihamme on varjossa iltapäivään asti, joten penkkiin valikoitui kasveja, jotka viihtyvät varjoisassa tai puolivarjoisassa paikassa. Penkissä on kolme timanttituijaa, erilaisia kuunliljoja, kanadanruohokannukkaa ja hopeatäpläpeipiä. Kovin rehevä kasvusto ei vielä ole, sillä ostin kaikki taimet pieninä puutarhamyymälästä, mutta muutaman kiven kanssa ja katteella viimeisteltynä penkki näyttää tällaisenakin mielestäni kivalta. Hopeatäpläpeipin istutin vasta viime keväänä ja se on osittautunut todella nopeasti leviäväksi maanpeittäjäksi. Myös kanadanruohokannukka on levinnyt melko mukavasti.

Hopeatäpläpeippi
Kanadanruohokannukka

Alimman kuvan oikeassa reunassa olevassa katteella päällystetyssä pötkössä erittäin tarkkasilmäinen voi erottaa viikonloppuna istutettujen norjanangervojen taimet. Niissä ei ole vielä lainkaan lehtiä ja siksi ne näyttävät melkoisilta risuilta tällä hetkellä. Peukut pystyyn, että aidanne lähtee hyvin kasvuun!

Kivaa maanantaita! 
6 kommenttia:

 1. Tuija on mieluinen viherlärpykkä minunkin silmääni..saakohan niitä sen verran pienenä, että saisi parvekkeelle ruukussa..? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä olen nähnyt tuijia ruukuissakin, ihan sellaisia normaalikokoisia. Pitää vaan olla aika suuri ruukku, jotta viihtyy..

   Poista
 2. Meillä pitäisi alkaa rakentamaan tälläistä penkki. Ainakin pallotuijaa ja kääpiömäntyä ajattelin laittaa. Mikähän kolmas olisi hyvä vaihtoehto? Ei mikään korkeaksi kasvava kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkin sijainti määrittää, mitä siihen kannattaa laittaa. Tuijat viihtyvät varjossa, mutta jos kasvualusta on hyvä, aurinkoisemmassakin. Kääpiömänty taas sopii hyvin paahteiseenkin paikkaan. Ehkä tuijan seuraksi voisi laittaa tuiviota tai muuta matalaa havua. Kuunliljakin kävisi tai joku maanpeittäjäkasvi.. Sellaisia minun penkissäni ovat kannukka ja peippi. :)

   Poista
 3. Odotat pari vuotta niin kuunliljat on isoja ja reheviä. Katteen kanssa kaikkin näyttää siisitille ja pienetkin kasvit tulevat nätisti esiin. Ja kyllä se aita lähtee kasvuun. Norjanangervo on niin varma kasvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivätköhän nuo tuosta tosiaan parissa vuodessa rehevöidy! Nyt angervoissa on jo lehtiä vähän, vaikka näyttivät istutusvaiheessa ihan kamalilta risuilta. Sitkeitä kasveja todellakin! :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...