Jos flunssasta pitää etsiä jotakin hyvää, niin tässä tapauksessa hyvää on se, että ei tarvitse miettiä, mennäkö töihin flunssaisena vai jäädäkö kotiin sohvannurkkaan potemaan tautia. Pakkastakin on niin paljon, että pihalle ei voi lähteä. Olen siis hyvällä omallatunnolla pysytellyt viime päivät sisällä ja
Ruokaakin on pitänyt valmistaa, vaikka sitäkään ei olisi huvittanut tehdä. En oikeastaan pidä lainkaan arkiruuanlaitosta, joten olen kehitellyt paljon kaikenlaisia pikaruokareseptejä, joiden avulla arkena ruuan tekoon ei mene kauaa aikaa. Tänään tein superhyvää pesto-kanapastaa, joka oikeastaan on suosikkini näistä pikaruuista. Pikaruokaa tästä tekee se, että käyttää kaupan valmispestoa. Gourmeeta ruuasta saa, jos tekee peston itse! Eikä sen peston tekemisessä tosiasiassa edes kauaa mene, mutta meillä on harvoin kaapissa ainekset pestoon ja toisaalta valmista pestokastiketta aika usein.
Pesto-kanapasta
pastaa
kanafileitä
paprikaa (muitakin kasviksia voisi laittaa..)
suolaa
pippuria
fetaa
pestoa
(valkosipulia)
parmesaania
Keitä pasta. Paloittele kanafileet ja paprika. Paista kanapalat paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle paprika ja kuullota nopeasti (paprikaa ei kannata paistaa kovin pehmeäksi). Sekoita kypsän pastan joukkoon kana-paprikapaistos ja haluamasi määrä pestoa. Lisää lopuksi fetakuutioita ja halutessasi valkosipulimurskaa. Ripottele annoksen päälle runsaasti parmesaanilastuja.
Toimii meillä ja valmistuu nopeasti! :) Jos on aikaa ja innostusta, valmista pesto itse.
Pestokastike (noin neljän hengen annokseen)
2 valkosipulinkynttä
25 g pinjansiemeniä
suolaa
ruukku basilikaa
50 g parmesaaniraastetta
1 1/4 dl oliiviöljyä
Murskaa valkosipuli, pinjansiemenet, basilikan lehdet ja suola tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon
parmesaani ja oliiviöljy.
Onpa sinulla kaunis blogi! Kävin täällä tänään ensimmäisen kerran ja aion ehdottomasti tulla uudestaan :)
VastaaPoistaKiitos Piia! Blogi on vielä alkutekijöissään, mutta tekstiä tulee kyllä lisää - kotiäidillä riittää asiaa! :)
PoistaHeippa Sannuliini!
VastaaPoistaMeillä tehdään tänään pestopastaa, pikaruokaversiota. Jälkkäriksi on sitten karpalo-toffeekakkua. Toivottavasti onnistuvat :)
Kinuskikissaltahan se resepti löytyi, niin kuin arvelitkin:
http://www.kinuskikissa.fi/karpalo-toffeekakku/
Kerropas sitten muuten, oliko se kakku hyvää! Karpalo-toffeeyhdistelmä houkuttais nimittäin muakin :)
Poista