torstai 21. elokuuta 2014

Kalkkimaalia?

Rakennusvaiheessa valitsimme talomme päätiloihin Tikkurilan sisämaalikartasta kaksi maalisävyä. Toinen on nimeltään kalkki, joka on aavistuksen harmaaseen taittava valkoinen, ja toinen taas mulperi, joka on taas harmaaseen taittava beige. 

Mulperiin ihastuin Kuopion asuntomessuilla, jossa sitä oli aika monessa kohteessa. Pidän sävystä tosi paljon vieläkin, ja hyvin samantyyppisiä sävyjä näkyi myös tämänvuotisilla asuntomessuilla. Eri valoissa ja tiloissa sävy näyttää aina vähän erilaiselta. Toisaalla se on vaaleampi, toisaalla harmaampi ja toisaalla taas beigempi. Olohuoneessamme tällä maalilla on maalattu kaksi seinää. Alunperin nämä seinät oli tarkoitus maalata astetta tummemmalla, mutta kun mulperia jäi yli, päätimme käyttää sen.  

Nyt kuitenkin toinen näistä seinistä kaipaa pientä fiksausta, ja ajattelimmekin samalla maalata molemmat uudestaan. Ajatuksena olisi maalata seinät jollakin struktuuripintaisella maalilla. Pitkään pyörittelin mielessäni eri vaihtoehtoja. Tikkurilan Tunto hieno, jokin mikrosementti vai kalkkimaali? Pitkän pohdinnan jälkeen olemme päätyneet viimeisimpään, sillä niin paljon hienoja kalkkimaalilla maalattuja seiniä on viime aikoina näkynyt monissa blogeissa. 

Nyt vielä askarruttaa kalkkimaalin sävy. Se saisi olla asteen tummempi kuin entinen, ja aavistuksen harmaampikin, mutta harmaa ei saisi taittaa yhtään kylmään. Kalklitirin Winter primoa ja Celadon primoa olen mietiskellyt, mutta en osaa päättää, kumpi olisi meille oikea harmaa. Vai pitäisikö sävy kuitenkin olla vaaleampi? Harmi, että täällä Keski-Suomessa ei taida mikään liike myydä näitä maaleja, jotta pääsisi katselemaan värilappuja paikanpäälle.

Kuva on lainattu TÄÄLTÄ.

Onko joku teistä maalannut seiniä kalkkimaalilla? Löytyisikö teiltä hyviä vinkkejä tai sävyehdotuksia?


2 kommenttia:

 1. Meillä on olkkarissa Winter Seccolla maalattu seinä (näkyy siinä yhdessä kuvassa tämän päivän postauksessa). Makuuhuoneessa oli San Saccarialla maalattu seinä, joka nyttemmin on jo purettu ja viskattu vesilinnuille ;) Tulevaan keittiöön taidan kyllä maalata yhden seinän taas kalkkimaalilla ja sävyksi ajattelin kaikkein tumminta mitä löytyy. Olen kyllä tykännyt kovasti.
  Kaunista on teillä - niin ihanan harmonista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaali on siis ilmeisen hyvä maali, jos edelleenkin olisit sillä maalaamassa! Tuo teidän olkkarin sävy näyttää kyllä kivalta myös. Vaikea on valinta..

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...