tiistai 5. elokuuta 2014

Villikili - ihana kotieläintila Keski-Suomessa!

Viime kesänä kävimme Korkeasaaressa ja tänä kesänä ennen juhannusta Ähtärin eläinpuistossa, mutta eilinen retki Villikilin kotieläintilalle vei kyllä mennen tullen voiton näistä suuremmista eläinpuistoista! Villikili sijaitsee Laukaassa, Tarvaalan kylässä, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.


Voiko ihanampaa paikkaa olla? Päättömästi kirkuvan puolivuotiaan sekä kinastelevien 2- ja 3-vuotiaden kanssa vietetyn hikisen automatkan jälkeen päädyimme keskelle täydellistä maalaismaisemaa. Peltojen ja metsän keskellä sijaitsee maatila, joka tarjoaa todellisia eläinelämyksiä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Villikilissä maatilan eri eläimet elävät sulassa sovussa keskenään. Suurin osa eläimistä saa kulkea vapaana maalaistalon pihapiirissä ja pelloilla ilman sen kummempia aitauksia. Yhdellä nurkalla kuopsuttaa kanoja ja keskeltä viljapeltoa pilkottavat valkoisen lampaan korvat. Aasi, poni ja muuli ovat lähteneet päiväkävelylle, ja mikropossu Bert seurustelee navetassa kanien kanssa. Lähes hevosenkokoinen (mikäköhän rotu lienee) koira lepää varjossa, ja ympärillä juoksentelee muutama pienempi lajitoveri. Lehmä ja hevoset käyskentelevät omissa aitauksissaan.
Missä muualla enää pääsee oikeasti näin lähelle maatilaneläimiä, jos lähipiirissä kukaan ei omista maatilaa? Ei meidän lapsemme ainakaan missään. Ehkäpä siksi varsinkin isompi oli aika haltioissaan siitä, että esimerkiksi kaneja ja marsuja sai vapaasti syöttää ja silitellä. Pientä hämmennystä aiheuttivat mikropossu Bert ja hänen kaverinsa lammas (jonka nimeä en muista), jotka olivat kovin hanakasti kimpussamme, kun päätimme panna piknikin pystyyn pihassa olleelle vanhalle hetekalle. Siinä taisivat päätyä karjalanpiirakat ja viinirypäleet parempiin suihin, mutta onpahan ainakin muistelemista.Suuri kiitos Tuula ja Villikili! Varmasti tulemme viimeistään ensi kesänä taas tervehtimään hassunhauskoja maatilaneläimiä! Onko Villikili teille muille tuttu paikka?

Osoitteen ja paikan aukioloajat voi muuten tarkastaa osoitteesta www.villikili.fi. Kannattaa vielä soittaa ennen retkeä sivuilla olevaan puhelinnumeroon varmistaakseen, että paikalla on varmasti joku, joka voi esitellä tilaa!


1 kommentti:

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...