lauantai 30. elokuuta 2014

TV-huoneen sisustus ja pari raksavinkkiä

Tänään kävimme maalikaupoilla ja revimme tapettia seinästä. Alakerran kalustus (tai sen puuttuminen) alkaa olla siinä pisteessä, että pian on tilalle hankittava jotakin. TV:tä katsellaan nyt nimittäin lattialta käsin. 

Olohuoneen vieressä meillä on siis huone, joka ennen yläkerran valmistumista toimi makuuhuoneenamme. Kun makkari siirtyi yläkertaan, huone oli melkein pari vuotta aika vähällä käytöllä. Kutsumme huonetta kirjastohuoneeksi, sillä pitkään siellä oli kirjahylly. Vieraita ajatellen huoneessa oli levitettävä sohva, mutta käytännöllisemmäksi on osoittautunut, että yövieraat nukkuvat yläkerrassa lasiovellisen suorassa yhteydessä olohuoneeseen ja keittiöön olevan huoneen sijaan. Siispä sohva myytiin, kuten myös kirjahylly. Vähän aikaa sitten siirsimme TV:n kokeilumielessä olohuoneesta tähän viereiseen huoneeseen, ja se on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Olohuone vapautui rumasta telkkarista, tv-tasosta ja kamalasta johtosotkusta, eivätkä television äänet enää kantaudu porrasaukkoa pitkin yläkerran makkareihin. 

Koska ratkaisu osoittautui toimivaksi ja täten pysyväksi, tilaan on pian tehtävä myös toimiva sisustus. Rakennusvaiheessa kaksi seinää tapetoitiin turkoosin- ja kullansävyisellä tapetilla. Tapetti on kaunis, mutta pimentää hieman huonetta, joka ei muutenkaan ole kovin valoisa. Toiselle seinälle tapetti saa vielä jäädä, mutta televisioseinältä se päätettiin poistaa, sillä ajatuksena on, että huoneeseen hankitaan videotykki ja kuva heijastetaan tälle seinälle. 

Alla olevaan kollaasiin kokosin Elloksen ja Ikean sivuilta inspiraatiota TV-huoneen sisustamiseen. Ikean Bestå-taso ja Söderhamn-sohva ovat hankintalistalla. Elloksen valikoimasta puolestaan löytyi kiva matto, tapetin sävyyn sopivia tyynyjä ja lyhty. 

Ja sitten niihin raksavinkkeihin: 1. Älä tapetoi seiniä ajatuksella, että tapetinhan voi aina poistaa. Voihan sen toki tehdä, mutta huomattavasti kivempaa olisi vaihtaa huoneen ilmettä maalaamalla maalin päälle. 2. Älä tapetoi. Haluat kuitenkin vaihtaa tapetin. 3. Jos kuitenkin tapetoit ja päädyt poistamaan tapetin, varaa sen poistolle sopiva aika. Älä aloita projektia silloin, kun mies tekee omia raksajuttujaan ja jaloissa pyörii vasta ryömimään oppinut pikkuimuri, jonka nielusta saat olla jatkuvasti kaivelemassa tapettisuikaleita. 3. Älä ota tapetinrepimispuuhiin mukaan 3-vuotiasta uskotellen itsellesi, että tenava kyllä tajuaa, mitä tapettia saa repiä ja mitä ei. Juu, saattoi lähteä pala tapettia siitäkin seinästä, josta sitä ei pitänyt poistaa. 


Pienten hidasteiden takia seinä ei ole aivan vielä maalauskunnossa, mutta ehkä ensi viikolla pääsen niihinkin hommin, ja sen jälkeen huoneeseen voi jo harkita hankkivansa uutta kalustusta. Hiljaa hyvä tulee. Nyt ollaan jo voiton puolella, sillä jonkin aikaa tätä projektia suunniteltiin. Alun alkaenhan huone ajateltiin juuri TV-huoneeksi.

Pikkusisko siis oppi eilen pitkän tuumailun tuloksena ryömimään. Nyt sitä sitten mennään, ja joka paikkaan muuten mennäänkin! :) 

Kivaa viikonloppua! 


4 kommenttia:

 1. Hehh, hyvät vinkit :D :D Ja onnea kummitypylle etenemisen taidosta!

  VastaaPoista
 2. Skippasin raksavinkit ja ihastelin kuvia. Ihana pikkuinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä ollut kyse ihan oikeista raksavinkeistä, joten niistä ei ehkä kauhesti hyötyä olisi ollutkaan. :)

   Poista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...